Monte Bianco

Gebruik en Onderhoud


Noritake heeft uitgebreide tests gedaan op verschillende decors van het Fijne Porselein en van de Bone China serviezen en is daarbij tot de vaststelling gekomen dat zelfs hun mooie, luxueuze serviezen veilig zijn voor in de vaatwasser.  Gebruik dus gerust uw “mooie servies” als u een etentje een speciale toets wilt geven, of zomaar omdat u zin hebt in een verfijnd gedekte tafel.


Toch even een geheugensteuntje in verband met uw serviesgoed, glaswerk en bestek: behandel dit alles met het respect waar alle mooi afgewerkte producten van hoge kwaliteit recht op hebben. Porselein en Bone China mogen dan al heel sterk zijn, bij een verkeerde behandeling kunnen ze nog altijd beschadigen.


  • U mag uw vaatwasser nooit overladen.  Doet u dat toch, dan loopt u het risico dat uw serviesgoed beschadigd wordt of breekt.  

  • Veeg het meeste vuil van de borden voor u deze in de vaatwasser plaatst. Wast u met de hand af, laat uw servies dan niet in water weken, maar zeep in en spoel de stukken kort af.

  • Gebruik een vloeibaar zacht wasmiddel, zonder citroen, geschikt voor luxe serviesgoed en gebruik een minimum hoeveelheid.

  • Was niet te warm en op een kort programma en laat uw tafelgerei na de droogcyclus afkoelen tot kamertemperatuur voor u de vaatwasser uitruimt.  De hitte maakt metalen zoals goud of platina tijdelijk zachter.
  • Was uw servies samen met glazen maar niet met pannen en bestekken, dat kan wel eens een verkeerde reactie geven.

  • Plaats nooit iets met metaal (gouden of platina randjes of decors) in de magnetron, behalve als dit zo vermeld staat op de achterkant van het bord.

Het gewone serviesgoed van Noritake voor dagelijks gebruik, kan, indien dit er op vermeld staat,  veilig in de oven en de magnetron gebruikt worden, ook is het bestand tegen afwasmiddelen en plaatsing in de koelkast..  Toch moet u ook hierbij enkele voorzorgen nemen.

  • Vermijd plotse temperatuurswisselingen, leg dus bijvoorbeeld nooit een heet bord in koud water.

  • Breng uw serviesgoed voor dagelijks gebruik nooit rechtstreeks in contact met vuur, zoals bijvoorbeeld de pitten van een gasfornuis.

  • Zorg er altijd voor dat er overal voedsel of vocht in is voor u iets aan hitte blootstelt.

 

Zie onze collecties
Vind onze verkooppunten
Contacteer ons

created by dr770